Swiss Arabian je osnovan 1974. godine. Kompanija broji 110 objekata prodaje, a u svom širokom asortimanu imaju preko 120 proizvoda, parfema, visokokoncentrovanih ulja, dezodoransa, sveća, difuzera.

Asortiman se deli na dve kategorije: orijentalnu ( arpaski, tradicionalni parfemi), i oksidentalna kategorija (zapadnjačkih, francuskih mirisa), kao i fuzije ta dva. Swiss Arabian predstavlja spoj tradicionalnog i modernog, istoka i zapada. Istok poznat po nasleđu i tradiciji, zapad kao simbol modernog, lepog, elegantnog i kvalitetnog. Asortiman je raznolik i nalazi put do svačijeg srca i afiniteta. U ponudi su muški, ženski i unisex parfemi.

Svi mirisi su izuzetno postojani, jer sadrže visoku koncentraciju mirisnih ulja. U osnovi imaju najpoznatije i najdragocenije sastojke mošusa, ćilibara, sandalovine, ouda, kao bazu svakog od Swiss Arabian mirisa.

Gharaam je drveni miris za žene i muškarce. Gharaam je predstavljen 2019. Gornje note su šafran i jasmin; srednja nota je amber; bazne note su jelovina i kedar.

Walaa je citrusni aromatični miris za žene i muškarce. Predstavljen 2020. Gornje note su bergamot, lavanda, geranium i mandarina; srednje note su jasmin, korijander, hedione, ljubičica i cimet; bazne note su amberwood, ambroksan, nulu balsam, mošus i kedar.

Shaghaf Oud je amber miris za žene i muškarce. Gornja nota je šafran; srednje note su agar ili oud i ruža; bazne note su agar ili oud, praline i vanila.

Edge Purple je cvetni i mošusni miris za žene i muškarce. Gornje note su ruža, frezija i zeleni akordi; srednje note su božur, jasmin i ruža; bazne note su sandalovina i beli mošus.

Edge Green je kombinacija svežeg, začinskog i drvenastog mirisa za žene i muškarce. Gornje note su limun, gernaijum, lavanda i nana; srednje note su cimet i kardamom; bazne note su kedar, pačuli i sandalovina.

Intense Pride je chypre i voćni miris za muškarce. Predstavljen je 2020. godine. Gornje note su bergamot, jabuka, ananas i crna ribizla; srednje note su pačuli, jasmin i ruža; bazne note su mošus, hrastova mahovina, vanila i ambergris.

Kashkha je amber začinski miris za žene. Gornje note su bergamot, jabuka i cimet; srednje note su šafran, kardamom i oud; bazne note su kedar, amber i mošus.

Pure Instinct je aromatični i drvenasti miris za žene. Gornje note su grejpfrut, ananas, jabuka, biber i ruzmarin; srednje note su tuberoza, kardamom, ruža, pačuli i zeleni akordi; bazne note su amber, kedar, koža, vetiver i vanila.

Shaghaf Women je citrusni i voćni miris za žene. Gornje note su limeta i limun sa Amalfija; srednje note su praline, božur i zelena jabuka; bazne note su mošus i kedar.

Shaghaf Women je citrusni i voćni miris za žene. Gornje note su limeta i limun sa Amalfija; srednje note su praline, božur i zelena jabuka; bazne note su mošus i kedar.